smoothies

10 x Vegan comfort food cafes guide

Een van mijn favoriete bezigheigheden tijdens mijn reizen is om de leukste en lekkerste restaurantjes en cafés op te sporen waar ze vegan comfort food serveren. Vegan comfort food dat ons, de planeet en de dieren blij maakt. Gelukkig met al die (nieuwe) plant-based hotspots hoeft gezonde levensstijl niet tebetekenen dat er geen ruimte meer is voor de zoete trek. Daarom heb ik deze lijst gemaakt, met een overzicht van vegan tentjes van Vienna tot London, waar je guilt-free kan genieten van super lekker en gezonde toetjes.

1. Utrecht

Rose & Vanille: heeft allemaal tasty gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrije dessertkeuzes. Deze hotspot kun je vinden aan het begin van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Als je door het grote, lichte raam naar binnen kijkt, zie je de kleurrijke taartjes en cakes, die opvallen in het lichte interieur. Al deze zoete goodies zijn zelfgemaakt. Je kunt meenemen, maar er zijn ook een paar tafeltjes om te zitten.

Amsterdamsestraatweg 11, Utrecht

2. Vienna

Bluem Deli: Dagelijks vers bereid gerechten, van salades tot soepen tot sandwiches en flatbreads tot muffins en zoete taarten. Deze plant-based delicatessenwinkel & bistro maakt gebruik van voornamelijk seizoensgebonden, biologische en lokale ingrediënten.

Hamerlingpl 2, Vienna

3. St. Tropez

La Table du Mas: biedt een vegetarisch menu geïnspireerd en vernoemd naar het Saint Tropez-icoon Brigitte Bardot, een voorstander van de vegan vocal beweging. Je vind hier verrukkelijke gerechten zijn ontworpen om de eenvoudige, seizoensgebonden ingrediënten te vieren. Een must-try dessert hier is de lemon-taart!

Quartier Bertaud, 83580 Gassin, SaintTropez

4. Ibiza

Acai & Me, Ibiza: Hier kun je de lekkerste Acai Bowls van Ibiza eten. Acai-bes is zeer rijk aan antioxidanten, gezonde omega-vetten, vitaminen en mineralen. Bij Acai & Me is de bowl superlekker! Het is romig, zacht, zoet en de structuur is perfect. Vol van smaak, met verschillende topics om uit te kiezen.

Carrer Enmig, 54, 07800 Eivissa, Illes Balears,

5. Olbia, Sardinia 

Gintilla: Als een enorme cheesecake-fan ben ik altijd op zoek naar de guilty free alternatieven. In Gintilla in Olbia serveren ze verrukkelijke veganistische maaltijden, maar zorg ervoor dat je het vegan dessert niet overslaat. Met opties als Cinnamon Twist, Caramel Apple Empanadas is er nahet avondeten een heerlijke en gezonde zoete lekkernij voor iedereen.

Piazza Casbah 1, 07026 Porto Rotondo, Sardinia

6. Rome

Wani Vegan Bakary: Perfect stop voor een koffie, lunch of een sweet treat. Deze mooie kleine bakkerij serveert 100% veganistisch zoet gebak en goede Cappuccino’s met soja of havermout.

Via Gabriello Chiabrera, 162b, Roma

7. Barcelona

Vegan Bowls: Op dit kleine plekje kunt je breakfast bowls, buddha bowls, salades en smoothies krijgen. Alles bij Vegan Bowls is Plant Based en Plastic Free.

Carrer dels Tallers, 79, Barcelona,

8. Madrid

Tiyoweh: Dit café heeft een rustige, hippie vibe en een uitgebreide menu met eten, gebak, thee en sappen. Ik ben fan van hun chai-thee met hazelnootmelk, wortel-appel-gember sap en vegan brownies. 

Calle San Pedro, 22, Madrid 

9. London

Wild Food Cafe: Gezellig en kleurrijk, dat is Wild Food Café. Je vindt hier veganistisch, glutenvrij, biologisch en rauw menu. De locatie is mooi, licht en best druk met uitzicht vanaf de eerste verdieping op Neals Yard in Covent Garden.

1st Floor, 14 Neal’s Yard, Covent Garden, London

10. Amsterdam

De Laatste Kruimel is gelegen aan de Langebrugsteeg – een straatje om de hoek van het Rokin. Het is een charmante kleine plek met verschillende tafels binnen. Naast veel gewone gebakjes, hebben ze hier veganistische muffins, veganistische broodjes, evenals soepen. Er is ook soja- en amandelmelk voor koffie.

Langebrugsteeg 4, Amsterdam

Tags: No tags

Comments are closed.