Workspace cafe1

21 x fijnste flexwerk spots in Amsterdam

Op zoek naar een fijne plek in Amsterdam om te werken? Naast de creative flexwerplekken en co-spaces, komen er ook steeds meer nieuwe cafés bij, waar je rustig met een kop koffie en je laptop aan de slag kunt gaan. Waar moet je zijn. Ik heb heel wat hotspots getest in Noord, Oost, Zuid, West en midden in het Centrum. Lees hieronder mijn tips voor de fijnste flexwerkplekken in een inspirerende omgeving, mét lekker eten en koffie.

1. The coffee virus: Deze hotspot is gevestigd op de begane grond van het nieuwe A Lab-kantoorgebouw in Amsterdam-Noord. Het is de perfecte plek om je creative mindset een boost te geven. Je vindt hier vooral veel creatieve ondernemers start-ups, freelancers, zzp’ers, makers, denkers, doeners en bouwers. Ze hebben ook een nieuwe locatie in Oost.

Overhoeksplein 2 en Science Park 608, Amsterdam

2. The Meets: The Meets is een fijne plek in de Pijp om een koffie of een Matcha te drinken en achter je laptop aan de slag te gaan. Goede koffie en lunch, lange tafels, zowel om te werken als om je pauze door te brengen.

Cornelis Troostplein 3, Amsterdam

3. The Hoxton: Het is een centraal gelegen hotel, met internationale vibe en een fijne sfeer. Hoxton is een ontmoetingsplek waar talloze locals en hotelgasten komen relaxen, kletsen, dineren, borrelen, werken of vergaderen zonder dat het ongezellig wordt. Ze hebben hier super lekker eten en ook goede koffie dus hier zit je altijd goed.

Herengracht 255, Amsterdam

4. The Bike Bar: The Bike Bar in de Jordaan laat zien dat werken en fysieke activiteit hand in hand kunnen gaan. Of je nu achter je laptop werkt of een creatieve brainstormsessie met een collega hebt, ga bewegen op een van de bikes. De fietsen staan bij het raam dus ideal om van het uitzicht op de levendige Haarlemmerstraat te genieten. Hoe leuk is dat! En geen stress, als je gewoon op zoek naar een comfortabele bank, ze hebben nog steeds een aantal ‘gewone’ stoelen. Het is helemaal aan jou!

Haarlemmerstraat 65, Amsterdam

5. Cloud Gallery: Bij Cloud Gallery kun je naast flex werken, ook de exposities van Nederlandse en internationale kunstenaars bewonderen. Natuurlijk met een heerlijk kopje koffie in de hand. De expositieduur is maximaal 6 weken, dus er valt hier altijd wel wat kunst te snuiven. 

Prinsengracht 276, Amsterdam

6. Public Space: Dit is een nieuwe koffie en foodbar gelegen in een van de nieuwe woontorens van Amsterdam Noord. Wat mij als eerste opviel is het tijdloos maar toch gedurfd ontwerp. Wauw! Er hang hier een internationale sfeer, je treft hier een gemengd publiek van zaken mensen en toeristen to de bewoners van Amsterdam.

Bercylaan 301, Amsterdam

7. Cirkl: Mocht je in de buurt van Zuidas zijn dan is Circl de een perfecte plek om te werken. Een initiatief van ABN-Amro heeft een duurzame workspace, restaurant en rooftop.

Gustav Mahlerlaan 10

8. Mama Makan: In het Hyatt Hotel in Amsterdam Oost zit het restaurant Mama Makan. Hier kun je zeker fijn werken want alles is er ook op gericht. Je kan hier uren rustig op je laptop aan de slag. Voor €20,- kan je hier lunchen, een afternoonsnack krijgen én mag je die dag gebruik maken van de sportschool in het hotel.

Spinozastraat 61, Amsterdam

9. Zoku: Een kleurrijke urban space; hotel, creatieve workspace, winkel, restaurant en dakterras in een. De setting, de ambiance, de koffie, de lunch en de locatie. Zoku heeft veel goede plekken waar je in een ontspannen sfeer kan je hier lekker koffie drinken, genieten van een gezonde lunch en je werk afkrijgen.

Weesperstraat 105, Amsterdam

10. Monks: Dit koffietentje serveert de lekkerste zwarte koffie of een fijne cappuccino. Er zijn rustige werkplekken en ze verkopen er heerlijke snacks. Perfect voor een dagje hard doorwerken dus.

Bilderdijkstraat 46, Amsterdam

11. Stroom in de Pijp: Bij Stroom kun je werken, heel uitgebreid lunchen en daarna door naar het terras om lekker te borrelen. Ze hebben goede koffie én razendsnelle WiFi gegarandeerd omdat ze zich focussen op flexwerkers.

Ferdinand Bolstraat 151, Amsterdam

12. Werkplaats: Een fijne werkplek in het Volkshotel in Amsterdam Oost. Het is gericht op freelancers en ondernemers en er is dus genoeg plek om te kunnen werken.

Wibautstraat 150, Amsterdam

13. White Label Coffee: Goede koffie, snelle wifi en fijne plekjes zowel om te werken als om je pauze door te brengen. Zeker een fijne plek voor freelancers en creatieven om achter een laptop aan de slag te gaan.

Evertsenstraat 136, Amsterdam-Westis

14. Hutspot: Een creative concept store en zeker een inspirerende plek om te werken met 2 locaties in Amsterdam.

Rozengracht 204-210 en Van Woustraat 4, Amsterdam

15. Kimpton de Wit: Op zoek naar comfy werkplekje vlakbij Centraal Station? Dan ben je bij hotel Kimpton de Wit aan het goede adres. Zak weg in de heerlijke banken in hun stijlvolle lobby. Je hebt hier leuke zitjes, veel licht bij het grote raam, gezellige huiskamer achtige hoekjes en een goede cappuccino bij de bar.

Nieuwezijds Voorburgwal 5, Amsterdam

16. Student hotel/ The Pool: In het oude Trouw-gebouw vind je tegenwoordig The Student Hotel. Je hebt er goeie werkplekken, veel stopcontacten, veel zitplekken en lekkere koffie en goed eten bij restaurant The Pool. En als je zin hebt in wat beweging, kun je even gaan tafeltennissen of even ontspannen op het dakterras.

Wibautstraat 151, Amsterdam

17. Q-WORKS: Dé place to be als je midden in de culturele scene wilt werken. Ze verhuren flexibele werkplekken op een bruisende locatie, in het pand van Q-Factory in Oostpoort, Amsterdam-Oost.

Atlantisplein 1, Amsterdam

18. de Ysbreeker: Een top locatie voor afspraken, maar ook om zelf even te werken. Veel ruimte en een goede koffie en in de zomer een groot terras aan het water.

Weesperzijde 23, Amsterdam

19. Brooks: Gevestigd op de Beethovenstraat en je kent het waarschijnlijk nog als de oude Coffee Company. Tegenwoordig kun je hier terecht een lekkere lunch en alle soorten koffie van echt goede kwaliteit. Het is rustig, fijn publiek en vriendelijk personeel.

Beethovenstraat 43, Amsterdam

21. Cafe PARK: Café in het Oosterpark. Met verschillende kleine tafeltjes en grote houten tafels en een mooi uitzicht over het park, kan je hier altijd wel een rustig plekje vinden. Lekker centraal gelegen, met veel groen en voor de vegans onder ons: een fijn, plant-based concept!

‘s-Gravesandestraat 55, Amsterdam

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tags: No tags

Comments are closed.