parisvintage5

7 x Vintage Shoppen in Parijs

De stad is misschien meer bekend om de chique desiner-winkels, maar als het gaat om de knusse vintage boetiekjes is Parijs de place to be. Of je nu op zoek bent naar mooie unieke fashion finds of dat ene retro-accessoire dat nog ontbrak in je kleerkast, in deze toffe Parijse shops kun je altijd iets vinden om je eigen stijl een persoonlijke touch te geven. Bekijk hieronder de selectie van mijn 7 favoriete vintage kledingwinkels voor ieder budget en stijl

1. MAMZ’ELLE SWING

Ben je op zoek naar een speciale jurk en hou je van een retro uitstraling? Dan is Mamz’Elle Swing de vintage winkel waar je moet zijn. Een kleine, schattige winkel met een fantastisch roze raam, dat je niet snel zult passeren als je door de Rue du Roi de Sicile loopt. De specialiteit van deze vintage winkel is eigenlijk de cocktailjurken uit de jaren 20 en 30.
35 bis Rue du Roi de Sicile, Parijs

2. GOLDYMAMA

Kleine winkel met zorgvuldig uitgekozen items uit de jaren 40 tot 90. Altijd een grote keuze in vintage en retro-schatten. Je vindt hier schoon & goed onderhouden en netjes gepresenteerde unieke steels waarmee je je onderscheidt van de rest.
99 Rue Orfila, Parijs

3. VINTAGE BAR

De voormalige bar is omgezet in een vintage-winkel. Ze serveren hier geen drankjes meer, maar je zult ook fantastische vintage kleding en vooral mooie sieraden vinden. De kleding en accessoires bevinden zich op de begane grond in de kelder er is een kleine boudoir met barokke fauteuils. 6 rue de la verrerie, Marais, 75004 Paris 04

4. NICE PIECE

Nice Piece is een tijdloze modewinkel in de buurt van Republic. Zowel distributie- als vintage-winkel, waar u hoogwaardige stukken kunt vinden, vaak van ontwerpers, allemaal in goede staat en tegen redelijke prijzen.

5. Noir Kennedy

Houd je van grunge kleding houd en een rock stijl? Dan moet je naar Noir Kennedy gaan. Je vindt hier bizarre kleding, maar ook gave shirts van bands en andere musthaves zoals hier en daar een romantisch jurkje met kant. Noir Kennedy is te vinden bij Rue du Roi de Sicile op nummer 2

6. Bij Thank God I’m a V.I.P

Bij Thank God I’m a V.I.P. hebben ze iets duurdere vintage van voornamelijk Dior en Yves Saint Laurent tot Lacroix, Guerlain en nog veel meer. Mocht je geld willen besparen; op de benedenverdieping vind je ook leuke tweedehandskleren vanaf vijf euro.
Thank God I’m a V.I.P., Rue de Lancry 12, Paris K

7. Homies

Homies is een superleuke winkel in de buurt van Montmartre. De rekken zijn er gevuld met meisjesachtige stukken, maar ook met old-school vesten, truien met epauletten, skorten en T-shirts met prints. Mis het zeker niet als je gaat shoppen in Parijs.
Tags: No tags

Comments are closed.