coffee-shop-Rome

5 x Hotspots in Trastevere, Rome

Het allerleukste aan Rome vond ik gewoon door de stad struinen, iedere straatje en steegje is spectaculair en bijna overal kom je leuke restaurantjes tegen. Op elke straathoek een kunstmuseum, prachtige gebouwen en art-collecties. Maar naast al het moois, Rome is helaas ook super toeristisch. Wil je ontglippen aan de stadsdrukte en wat meer authentieke plekjes van Rome ontdekken? De wijk Trastevere is een rustigere buurt waar je echte Romaanse sfeer proeft. Je kunt in de kleine straatjes restaurants, barren en galeries vinden. En het colloseum is op loopafstand.

1. No Name Cafe: Rome is de place to be voor koffie liefhebbers. Overal vindt je bijzondere koffiebarretjes en cafés. Ook in Trastevere hoef je niet ver te zoeken om lekkere koffie te drinken. Zo is bijvoorbeeld de No Name Cafe een perfect stop voor een lekkere kop koffie als je in deze buurt bent.

Via delle Fratte di Trastevere, 44, Roma

2. Bij La Panetteria Romana e Spaccio Di Paste ben je voor een lekker broodje-to-go ben aan het goede adres. De hele dag worden foccacia’s gebakken. Laat een stuk afsnijden en eet het ter plekke aan een statafel of neem het mee.

Via della Lungaretta, 28/31, 00153 Roma

3. Grazia & Graziella: Een leuke pizzeria waar zowel toeristen als locals te vinden zijn. De pizza’s zijn er super goed, je krijgt een glaasje prosecco tijdens het wachten en het is ook nog eens goed betaalbaar.

Largo M.D. Fumasoni Biondi, 5

4. La Carbonara: In restaurant La Carbonara serveren ze heerlijk en bovendien betaalbaar eten. De tent heeft niet alleen een knus en gezellig interieur, je mag op de muur schrijven! Je ziet hier namen en berichtjes van mensen over de hele wereld op de muur. Tussen de gangen door heb je dus genoeg te lezen.

Via Panisperna, 214

5. Fiordiluna: Hier haal je de lekkerste ijsjes van de Travesterre. In het kleine winkeltje bevinden zich nog steeds enkele tientallen ijssmaken, en allen zijn heerlijk. Een geweldige combinatie van zoet en zuur en zeker een aanrader als je in de buurt bent.

Via della Lungaretta, 96, Roma

Comments are closed.