SATCHMO

Restaurant SATCHMO op het ROKIN in Amsterdam

Satchmo is pas eind vorig jaar december in het monumentale handelsgebouw aan het Rokin 95 geopend, en nu al een groot succes. De naam verwijst naar de bijnaam van Louis Armstrong en dat jazz muziek de inspiratiebron is voor het hele concept merk je al bij binnenkomst meteen! Er hangt een kosmopolitische vibe en het decor doet denken aan stoere, robuuste en chique speakeassy stijl bars in New York. Regelmatig word je hier verrast met live entertainment, zoals jazz performances of een dj.

 

Klassiekers met een eigen(wijze) twist

Bij Schatmo kun je terecht voor lunch en diner en de menukaart doet je watertanden. Chef Thijmen Veenman en zijn keukenbrigade hebben klassiekers met een eigen(wijze) twist op de kaart gezet. Veenman: “Neem de steak tartare. De eidooier garen we sous-vide (53 minuten op 63 graden celsius) zodat het smeerbaar wordt. De huisgemaakte kimchi en srirachasaus zorgen voor voor spanning en spice en de roze Chinese radijs en knalgele bloemkool voor extra crunch en kleur.”

Andere gerechten zijn bijvoorbeeld tuna tataki met truffel teriyaki, coquilles met soy vinaigrette, kreeft ‘a la plancha’ of een ruime keuze uit robuuste steak-cuts, zoals tomahawk steak, côte de boeuf of een entrecôte, eventueel met een van de toppings: foie gras, kaviaar en truffel. Bij Schatmo hebben ze ook vegetarische (en veganistische) keuzes dus mocht je nou vegan of veggie zijn kan je hier zeker terecht!

Heb je iets te vieren? Neem plaats aan de onyx bar, waar de nieuwste smaken cocktails worden bereid of geniet van een wijnproeverij. Enjoy!

Rokin 95, Amsterdam

Zoek je leuke hotspots in AMSTERDAM? Check out Amsterdam city guides

Share on facebook
Facebook 0
Share on google
Google+ 0
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn 0

Comments are closed.