Jardin Exotique Monaco (Te Mooi Om Te Missen!)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Tijdens mijn reis door Côte d’Azur stond de mooie Jardin de Exotique in Monaco hoog op mijn must-see lijstje. Een bezoekje aan Monaco is sowieso de moeite waard, bijvoorbeeld als onderdeel van je vakantie in Frankrijk of een trip door de Provence!

Monte Carlo is een kleine stad met uitzicht over de Middellandse Zee. Het staat vooral bekend om zijn glamour en luxury, er zijn genoeg leuke highlights te zien. Neem een kijkje in de charmante haven Port Hercule, ga shoppen in De Gouden Cirkel, bezoek het beroemde casino of wandel langs de kleurrijke straatjes met de meest prachtige huisjes. Naast al dat pracht en praal kun je hier ook de natuur gaan bewonderen. Monaco heeft namelijk een aantal bijzondere botanische tuinen zoals Princess Grace Rose Garden, Japanese garden en de Tropical Garden.

Jardin Exotique de Monaco

De exotische tuin is één van mijn ultieme favorieten geworden. Het is een verborgen parel, gelegen in de wijk Fontvieille in de buurt van de haven. Je ziet hier niet alleen ontelbaar veel soorten cactussen, yucca’s en andere tropische en Mediterrane planten, maar ook de mooiste views over Monaco. De prachtige tuin groeit op een steile rots van de klif, op zo’n 100 meter boven zeeniveau. Je kunt hier genieten van een kleurrijke landscape scène wat tegelijkertijd dient als een ideale setting voor mooie foto’s.

Bij de hoofdingang van de tuin staat een mega grote, bolvormige cactus, die al meer dan 150 jaar oud is. Veel van de soorten planten die hier groeien zijn afkomstig uit andere delen van de wereld, zoals Africa, de woestijnen in America en Mexico.

De wandelroute brengt je eerst naar beneden. Hier kun je Grotte de l’Observatoire bezoeken, een grot waar in de prehistorie al mensen woonden. Houdt er rekening mee dat er geen lift is, dus moet je dan het pad weer volgen dat je opnieuw naar boven brengt. Je kan meteen ook het antropologisch museum bezoeken zonder de tuin te verlaten. Op de top van de berg is er een panoramische view over de Rots van Monaco, de Haven van Monaco en Monte Carlo. Het uitzicht strekt zich uit zo ver als de franse en Italiaanse riviera en is gewoon fabulous!

Openingstijden
Jardin Exotique is het hele jaar door geopend, behalve 19 november en 25 december. 

Januari: 09.00 – 17.00 uur
Februari tot april: 9.00 – 18.00 uur
Mei tot september: 9.00 – 19.00 uur
Oktober: 9.00 – 18.00 uur
November tot december: 9.00 – 17.00 uur

Meer info over de tuin vind je op de officiële website

Sign up for our Newsletter

Leave a Replay

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Copyright © 2020 FABULOUSCITY · WEBDESIGN FABULOUSCITY

hi